Brukerveiledning

Klubben baserer seg på diverse internettjenester for å kommunisere til medlemmene og til det åpne publikum. Følgende er en kort veiledning til hvordan de ulike tjenestene skal benyttes.

Alle tjenestene er opprettet og administrert av Lasse. Har du spørsmål eller opplever problemer med bruk av noen av disse tjenestene, ta kontakt med Lasse på lasse AT wikmark.name eller 418 52 773.

Fildeling via SkyDrive

Deling av filer mellom medlemmene og styret i klubben gjøres via Microsofts fildelingstjeneste Skydrive. For å få tilgang til filene må man ha en Microsoft Live ID. Denne er gratis men krever individuelle brukere. Hvis du har en Hotmail-konto eller har brukt Windows Messenger så har du en slik ID fra før som kan brukes. Hvis ikke du har dette fra før registrerer du deg enkelt på Microsofts Live ID sider.

Når du har registrert en bruker med Live ID så sender du brukernavnet til post AT litego.no og ber om å få tilgang til fildelingsområdet.

Redigering av websidene

Klubbens websider er basert på en gratistjeneste levert av WordPress. For å få tilgang til intern medlemsinformasjon og mulighet for å redigere og publisere innhold må du først registrere en bruker hos WordPress. Når dette er gjort sender du brukernavnet og e-postadressen du brukte ved registrering til post AT litego.no og ber om å få tilgang til websidene.

Når du har fått tilgang vil du kunne logge deg på websidene og kan publisere innhold som du selv ønsker. De som har administrative rettigheter kan også administrere hele webområdet og styre tilganger. Se WordPress’ egene supportsider for mer informasjon.

Avansert redigering med Live Writer
Microsoft har et gratisverktøy kalt Live Writer som kan brukes for mer avansert redigering og publisering av innhold på sidene. Dette verktøyet installeres lokalt på egen maskin og er en del av pakken Live Essentials som kan lastes ned fra Microsofts sider (finnes både på norsk og engelsk).

Etter at Live Writer er installert på maskinen må ditt brukernavn, passord og adressen til websidene registreres som en konto i verktøyet. En veiviser vil lede deg igjennom denne prosessen der du må velge «WordPress blog» som type blogg. Brukernavn og passord er det du brukte ved registrering og webadressen som skal brukes til websidene er https://bklitego.wordpress.com. Du er nå klar til å bruke Live Writer. Selve verktøyet er forholdsvis intuitivt å bruke, men trenger du hjelp finner du det i verktøyets egne hjelpesider.

LiteGo på Facebook

På Facebook har klubben to tjenester. Den ene er en klubbside som er åpen for alle brukere av Facebook, mens den andre er en lukket gruppe som kun klubbens medlemmer har tilgang til.

For å få tilgang til den lukkede gruppen og redigeringsrettigheter på klubbsiden sender du brukernavnet ditt på Facebook til post AT litego.no og ber om tilgang.

E-post til klubben

Klubben har ikke egen e-posttjener og alle e-postadresser for @litego.no administreres gjennom domeneadministrasjonen (se eget avsnitt). Administrasjon av denne tjenesten gjøres av Lasse Wikmark da dette er knyttet til hans personlige bruker på tjenesten ZoneEdit.

Har du behov for å endre e-postinformasjon for klubben så send en mail til lasse AT wikmark.name. De adressene som er opprettet for klubben er:

  • post AT litego.no – Fellesadresse for generelle henvendelser til klubben og klubbens styre.
    E-posten videresendes til lasse AT wikmark.name.
  • alle AT litego.no – Adresseliste til alle medlemmer som har tilgang til klubbens fildelingsområde.
    E-posten videresendes til litego AT groups.live.com.

Administrasjon av domenenavn (litego.no)

Klubbens domene er registrert hos DomainInfo og navnetjenestene ivaretas av gratistjenesten ZoneEdit. Administrasjon av begge disse tjenestene ivaretas av Lasse Wikmark da disse er registrert på hans personlige identitet. Send en mail til lasse AT wikmark.name dersom det er behov for endringer.

%d bloggere liker dette: